Descopera ce tip de imprimanta ti se potriveste!

Postat de admin 25.07.2016 0 Comentarii
Esti la birou si te-au invadat hartiile, acte de printat si de procesat? Nici o problema, nu trebuie decat sa te gandesti ce tip de imprimanta iti doresti si apoi sa iti achizitionezi una.
Avex Print iti vine in ajutor cu cateva solutii in ceea ce priveste consumabilele. Trebuie sa meditezi la ceea ce ai nevoie: o imprimanta cu jet de cerneala sau una laser. Indiferent de alegerea pe care o vei face, primul pas inainte de a cumpara o imprimanta este sa te decizi ce tip de tehnologie ti se potriveste dintre cele două adresate utilizatorilor obisnuiti: imprimante cu jet de cerneala (inkjet) sau imprimante laser.
Ce trebuie sa stii despre imprimanta laser?
Imprimantele laser functioneaza pe baza unei raze laser care imprima imaginea pe un tambur rotativ incarcat electric pozitiv. Imaginea finala este realizata de laser pe hartie prin actiunea de selectare a unor puncte cu sarcina negativa, conform imaginii care vrei sa o printezi.
Imprimantele cu jet de cerneala
Dispozitivul de imprimare, cunoscut sub numele de cap de imprimare, arunca cerneala pe hartie sub forma unor picaturi microscopice prin intermediul unor duze. Capul de imprimare aluneca de la dreapta la stanga si inapoi pana cand intreaga pagina este printata.
Ce avantaje vei avea daca iti achizitionezi una din aceste doua imprimante?
Daca ai nevoie sa printezi documente text cu fonturi diferite, atunci imprimantele laser sunt cele mai calitative si vor fi cea mai buna alegere.
Daca optezi pentru printare de fotografii, cadre, etc., vei avea nevoie de o imprimanta cu jet de cerneala, va fi o alegere inedita si de calitate superioara.
Cu siguranta te vei gandi ianinte si la costuri, ceea ce este si normal. Imprimantele inkjet sunt mai ieftine decat cele laser, insa este foarte important sa analizezi si costul cartuselor. Nu trebuie sa te gandesti numai la bine, intai trebuie sa primeze calitatea. Si sa iti spunem si de ce: cartusele laser sunt mai scumpe, dar sunt capabile sa printeze pana la 2.000 de pagini, in timp ce o imprimanta cu jet de cerneala nu iti va printa decat 100-200 de pagini, ceea ce este mult prea putin. Aici ar trebui sa meditezi, sa pui in balanta avantajele calitative, astfel poti ajunge sa platesti ami putin la inceput ca apoi in timp sa sesizezi ca vei ajunge sa investesti triplu in cartuse si reparatiile imprimantei. Cel mai bine este ca intotdeauna cand iti alegi imprimanta sau cartusele sa optezi pentru ceea ce este mai bun calitativ, nu ieftin si prost. La ambele imprimante, se poate reincarca acelasi cartus de cateva ori.
Daca esti mereu in pana de timp si ai nevoie de printari rapide pentru a economisi timp, atunci trebuie sa stii ca imprimantele cu jet de cerneala primesc in tavita doar 50 – 150 de coli, in timp ce imprimantele laser cuprind un numar de 250 de coli, deci 100 mai mult, este o diferenta care te va ajuta si pe care ar fi bine sa o iei in considerare.
Te sfatuim sa citesti cu atentie articolul nostru si sa reflectezi bine la nevoile tale inainte de ati achizitiona imprimanta sau cartusul. Intotdeauna, pune in prim plan calitatea!
Pentru achizitionare de cartuse de calitate superioara, sugestii si consultanta in materie de consumabile, Avex Print iti este alaturi si iti sta la dispozitie in Soseaua Stefan Cel Mare, Nr.22, Bucuresti sau www.avexprint.ro.

Scrie un comantariu